Teleskopik direk ve plywood inşaatın ızgara döşemesi ve döşeme altı desteği olarak kullanılan birbirini tamamlayıcı inşaat kalıbını tamamlayan 2 ana malzemedir. plywood döşemeleri tamamlandıktan sonra teleskopik direklerin ayarlanabilir ve yük taşıyıcı özelliğini kullanarak metre kareye 1 adt olmak üzere kullanılır.


Plywooddan önce kullanılan sac pano kalıplar hem zahmetli işçiliği hemde kullanım zorluğu ve düzgün işçilik olmaması sebebiyle yerini zaman içinde plywooda bırakmıştır.teleskopik direklerden önce kullanılan sırıklar hem geri dönüşümünün olmaması hemnde ahşap maliyeti ,dayanırlığının düşük olması ve istenilen seviyeye ayarlanamaması sebebiyle yerini teleskopik direklere bırakmıştır.


 Teleskopik direkler ve plywoodlar  birbirinden bağımsız düşünülemez tabi bu malzemelerin yüksek maliyeti kullanıcıların aklında geri dönüşümü nasıl olacaktır sorusu uyandırmıştır.Nida iskele kalıp sistemleri plywood ve demir direklerinizi şantiyelerinizden iş yükünüde kendi üstlenerek değerinden alım yapmaktadır. Nida iskele kalıp sistemleri olarak 2. el her türlü inşaat malzemelerini siz değerli müşterilerini yormadan ve üzmeden yerinde ve değerinde alım yapmayı hedeflemektedir.